Viltgryte med skav

Viltgryte med skav. Foto Arne Nohr

Viltgryte med skav 

Det smaker alltid godt med ei gryte – både til hverdag og fest. Denne gryta med skav er enkel å tilberede.Den kan lages over et bål eller inne på komfyren.

Dette trenger du til 4 personer:

600 gram skav (elg, hjort, rein eller rådyr)

2 løk, middels størrelse

200 gram sopp

3 middels store gulrøtter

½ purreløk

2 ss tomatpure

5 dl fløte (eller 3 dl fløte og 2 dl cremè fraîche)

1 ts salt

Litt pepper

Smør til steking

Bruk et stykke kjøtt av elg, hjort, rein eller rådyr som er litt opptint. Skjær kjøttet i tynne skiver med en god kniv. Du kan også bruke ferdig oppskåret skav. Hvis du ikke har viltkjøtt, kan kjøtt fra storfe eller lam/sau brukes.

Fres kjøttet i ei panne. Skjær løk i skiver, og fres disse i pannen.

Ha fløte og tomatpure i en kjele, og bland dette. Tilsett kjøtt og løk. Skjær gulrøtter i staver og ha disse i kjelen. La dette småkoke/trekke i cirka 10 minutter.

Tilsett sopp som er delt i biter og er frest i pannen. La dette koke/trekke i ytterligere 5-10 minutter. Tilsett purreløk skåret i skiver til slutt. Smak til med salt og pepper.

Serveres sammen med poteter (kokte, stekte eller bakte), potetmos, ris eller brød. Litt salat og kanskje litt tyttebærsyltetøy er også godt tilbehør til denne gryta.

Oppskrifta er hentet fra boka «Mat på bålet».

Du har kanskje også lyst til å lese...