Tyttebærkål

Tyttebærkål. Foto Arne Nohr

Tyttebærkål

Tyttebærkål lages av blant annet rødkål, løk, eple og tyttebær, og er herlig tilbehør som kan nytes sammen med kjøttretter.

Dette trenger du til 4-6 personer:

1 liten rødkål (cirka 500 gram)

1 middels stor løk

1 eple

2 dl tyttebær (fersk eller frosne)

50 gram mandler eller hasselnøtter

3 ss eplecidereddik

1-1.5 ss sukker

Salt

Pepper

Smør eller olje til steiking

Slik gjør du:

Snitt rødkålen i tynne strimler, skjær løken i biter og eplet i skiver (fjern kjernehuset). Finhakk mandlene eller nøttene. Jeg anbefaler at du skolder mandlene før de skal brukes. Surr alt sammen i en kjele slik at det blir blankt. Hell på vann slik at alt så vidt dekkes. Kok på svak varme til ingrediensene er møre. Tilsett tyttebær, eddik, sukker og smak til med salt og pepper. La blandingen småkoke videre slik at smaken får utvikle seg og væsken har dampet bort.  La tyttebærkålen hvile litt før servering.

Dette er herlig tilbehør til viltkjøtt, storfekjøtt og svinekjøtt. Tyttebærkål kan lages dagen før den skal brukes.

Oppskriften er hentet fra boka «Ville bær rå smak».

Du har kanskje også lyst til å lese...