Potetkaker

Potetkaker. Foto Arne Nohr

Potetkaker

Potetkaker lages med poteter som hovedingrediens. De er enkle å tilberede, og kan trylles frem på ei bålpanne eller innomhus på komfyren.

Her er oppskriften:

Potetkaker (Cirka 8 stykker)

4 dl kokte moste poteter, gjerne mandelpoteter (Cirka 3 poteter)

1.5 dl hvetemel

2 ss smeltet smør

1 ss finhakket persille

½ ss finhakket løk

1 ts salt

1 egg, middels størrelse

Smør til steiking

Ha moste poteter, mel, salt, finhakket løk og persille i en bolle. Tilsett smeltet smør og egg, og bland alt sammen til en deig. Er deigen for bløt, kan du tilsette mere mel. Ha deigen på ei fjøl eller annet underlag med mel. Bruk hendene til å klappe ut deigen til 1 -1,5 centimeters tykkelse. Stikk ut runde kaker. Bruk en kopp eller et glass.

Ha smør i pannen, og steik potetkakene på middels varme i 6-8 minutter på hver side, eller til fargen er gyllenbrun. Potetkakene serveres straks. Dette er herlig tilbehør til både kjøtt og fisk, eller et lite måltid i seg selv.

Potetkakene kan fryses. Hvis du ønsker, kan du bruke hvitløk i potetkakene.

Oppskriften finner du i boka “Mat på bålet”.

Du har kanskje også lyst til å lese...