Bakt mandelpotet

Bakt mandelpotet. Foto Arne Nohr

Bakt mandelpotet. Foto Arne Nohr

Bakt mandelpotet

Her forleden var jeg en tur bort til Åse i Koia her i Søre Osen for å kjøpe mandelpoteter. Og for noen mandelpoteter! De må jeg virkelig skryte av! God smak og prima kvalitet!  Jeg var så heldig at jeg fikk med en pose store mandelpoteter, som brukes til baking. De er allerede tatt i bruk, og gjett om det var populært her i huset! Det er ikke mye som kan måle seg med nyplukkede mandelpoteter med tynt skall. Når du skal bake poteter så er det poteten som spiller hovedrollen. Da gjør det seg med gode poteter, og ekstra fint er det å bruke av den kortreiste typen!  Bakte poteter egner seg som turmat og som et kveldsmåltid.

Beregn 1-2 mandelpoteter pr person. Det avhenger litt av størrelsen på poteten og hvor sulten du er.

Rømme, Cremè fraîche eller kryddersmør

Strimlet spekeskinke, røkt elgkjøtt eller sprøstekt bacon

Litt finhakket løk (toppløk, sjalottløk, gressløk)

salt, pepper

Potetene pakkes inn i folie og stekes i stekeovn på 200 grader i ca en time. Dette er avhengig av størrelsen. Kan også bakes i bålglørne. Bland rømme eller Cremè fraîche med løk, salt og pepper. Skjær et kryss i poteten, og klem på sidene slik at poteten åpner seg. Ha fyllet på poteten., og dryss over kjøtt. Hvis det er noen som ikke tåler melkeprodukter, anbefaler jeg litt god olje med krydderurter. Dette haes på poteten før kjøtt legges på. Bakt mandelpotet er populært til både små og store! Godt måltid med kortreist mat!

Du har kanskje også lyst til å lese...