Potetlapper

Potetlapper. Foto Arne Nohr

Potetlapper (cirka 16 stykker)

Potetlapper er herlig bakst som kan lages på ei panne over et bål, eller innomhus i ei steikepanne. Her kan du bruke høstens ferske poteter, og du kan gjerne benytte poteter som blir til overs etter middagen. Dette er mat som kan nytes som lunsj, som kveldsmat, som snadder til kaffen eller som tilbehør til middag. Mulighetene er mange.

Her er oppskriften:

200 gram kokte poteter

½ ts salt

2 egg

¾ dl melk

1 dl (6 ss) hvetemel

Smør til steiking

 

Kok potetene slik at de fremdeles er litt faste, og avkjøl. Grovriv de kokte potetene.

Bland sammen egg, melk og salt, og tilsett mel. Rør godt slik at det ikke blir klumper. Tilsett potetene, og bland dette forsiktig inn.

Ha smør i steikepanna, og la den få middels varme. Det er viktig at det ikke blir for varmt, da vil potetlappene fort bli brent. Bruk cirka 2 ss røre til hver lapp. Steikes til de er gyllenbrune, cirka 2 minutter på hver side. Lappene smaker aller best når de er nystekte, men de kan fryses og varmes forsiktig opp igjen.

Potetlapper er herlig mat som kan nytes sammen forskjellig pålegg.

Oppskrifta finner du i «Mat på bålet», Vigmostad Bjørke 2019.

Du har kanskje også lyst til å lese...