Skogens “King Creole”

Skogens King Creole. Foto Esten Borgos

Skogens King Creole. Foto Esten Borgos

Skogens ”King Creole”

(4 personer)

 

Med tanker om både Elvis og smakskombinasjoner fra eksotiske land i Vest-Europa, Afrika, Karibia, og USA…..

 

800 gram elgfilet

smør til steking

Ca 1 ts salt

litt pepper

1 løk

1 grønn paprika

1 oransje paprika

1 liten boks med ananas

2 hvitløksbåter

2 bokser hermetiserte hakkete tomater

½ ts kajennepepper

litt sukker

3 dl naturris

2 dl reker

 

La biffene tempereres, og ha på salt og pepper. Stek biffene på begge sider på middels sterk varme til rosa kjøttsaft kommer fram.

 

Skjær løk, paprika og ananas i biter, og finhakk hvitløk. Surr dette i stekepanne, og tilsett tomater, kajennepepper og sukker. Ha dette sammen med biffene de siste minuttene av stekingen.

 

Kok ris etter anvisning på pakken, og ha i rekene etter endt koketid på risen.

 

Dette er kanskje en uvant smakssammensetning, men spennende og godt! Server gjerne et glass øl til denne eksotiske retten.

Oppskriften er hentet fra “Man tager en elg” som ble utgitt i 2011.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...