Tyttebærstenger

Tyttebærstenger. Foto Arne Nohr

Tyttebærstenger

Tyttebærstenger er enkle å lage, og smaker godt. Jeg bruker tyttebær, men det er ingen ting i veien for at du kan bruke andre bærsorter når du baker disse stengene.

Dette trenger du:

250 gram smør

1.5 dl sukker

2 egg – middels størrelse

420 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

Cirka 1-1.5 dl tyttebærsyltetøy (tykk konsistens)

Slik gjør du:

Rør sammen romtemperert smør og sukker. Tilsett egg, bakepulver og hvetemel. Tilsett hvetemel litt etter litt slik at du får blandet alt til en homogen deig. Sett deigen kjølig i cirka en time.

Del deigen i 6 like store deler, og rull disse ut til pølser som er omtrent like lange som steikeplatene. Legg tre slike pølser på hver stekeplate.

Bruk en finger, og lag en grop langsetter hver pølse, og ha syltetøy i gropen. Syltetøyet bør ha tykk konsistens.

Tyttebærstenger steikes ved 175 grader midt i ovnen i cirka 15 minutter.

Hvis du ønsker, kan du ha på en stripe melis midt etter syltetøyet.

Bland melis og vann slik at konsistensen ikke blir for tynn eller for tykk.

La stengene avkjøles litt før du har på melis. Deretter må stengene hvile litt (cirka 10 minutter) før du skjærer stengene i skrå biter med en kvass kniv. Avkjøl bitene helt før de legges i boks. Legg gjerne matpapir mellom lagene med kjeks slik at de ikke blir klissete.

 

Tips:

Du kan bruke annet syltetøy hvis du ønsker. Blåbærsyltetøy, bringebærsyltetøy, bjørnebærsyltetøy og dronningsyltetøy egner seg godt.

Oppskriften er hentet fra boka «Ville bær rå smak».

Du har kanskje også lyst til å lese...