Om Kirsten….
Kirsten Winge er fra Trondheim, men har siden 1994 vært bosatt i Søre Osen, Trysil i Hedmark.
Hun er utdannet biolog og har et ydmykt og nært forhold til naturen. Hun er en ivrig sanker av naturens råvarer og en erfaren villmarkskokk. Kirsten har gitt ut 17 bøker, alene og sammen med andre.
Kirsten har hatt spalten «Fra naturens spiskammer» i «Skog» (Medlemsbladet til Norges Skogeierforbund) fra høsten 2012 til våren 2019. Bladet kommer ut med 8 nummer hvert år.
Kirsten har vært fagkonsulent på «Den nye jegerprøveboka». Forfatter er Anund Helgesen.
Kirsten har 7 ulike foredrag som hun holder.
Kontaktinfo:
Kirsten Winge, Osensjøen øst 722, 2428 Søre Osen.
Telefon: 90779798
epost: post@kirstenwinge.no
Priser og utmerkelser:
Tildelt Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2015.
I 2009 ble hun tildelt Trysil kommunes kulturpris.
Nominert til Årets Bygdeprofil 2014 i Nationen. 8 kandidater nominert. Merete Furuberg vant, Kirsten kom på en flott 3. plass!
Turmat (2023)
Boka ble først norsk vinner i Gourmand Awards i kategorien «Nordic», og kom deretter på shortlist før finalen i Umeå. Her ble boka uplassert.
Moltetur (2021)
Boka ble først norsk vinner i Gourmand Awards i kategorien «Fruit», og kom deretter på shortlist før finalen i Paris. Her kom boka på tredjeplass, og kan dermed tituleres som «Best in the world»
Den store høsteboka (2018)
Boka ble først norsk vinner i Gourmand Awards i kategorien «Fruit», og kom deretter på shortlist før finalen i Yantai i mai. Her ble boka uplassert.
«Best in the World»
Tredjeplass i den internasjonale finalen i Yantai i Kina i kategorien kjøtt. Boka ble først norsk vinner, og ble kom deretter på shortlist før finalen i Yantai. Boka tituleres som «Best in the World.»
Bærboka:
«Best in the world»
Sølvmedalje i den internasjonale finalen i Beijing i kategorien «Fruit» i 2014. Boka ble først norsk vinner, og gikk derfra til en «shortlist»-runde før finalen i Beijing. Boka kan derfor tituleres som «Best in the world».
Man tager en elg:
Norsk vinner i Gourmand cookbook awards i kategorien: Best easy recipes cookbook 2011.
Norske bær fra natur og hage:
Norsk vinner i Gourmand cookbook awards i kategorien » Best local cookery book» 2009.
Beste produksjon i Tun Media i 2009.
Man tager et rådyr:
Norsk vinner i Gourmand cookbook awards i kategorien «Best single subject» 2008.
Nominert til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2010.
3. plass i viltoppskriftskonkurranse i Jeger, hund og våpen i 2000: Kirstens viltkaker. Dommer var Arne Brimi.
Villmarksmessa på Hellerudsletta 2001. i konkurransen «Årets Villmarkskokk» i amatørklassen kom «Kirstens elggryte» på 1. plass.