Smør på flesk

Smør på flesk. Foto Arne Nohr

Smør på flesk. Foto Arne Nohr

Smør på flesk. De fleste kjenner nok det uttrykket. I dag bruker jeg det til et herlig lite måltid. Lokal og kortreist mat nok en gang. Det blir aldri kjedelig! Store mandelpoteter fra Koia. Smør fra Rørosmeieriet. Tørrsaltet og røkt bacon. Litt gressløk. Kan det bli bedre en dag i slutten av februar?

Beregn 1-2 mandelpoteter pr person. Det avhenger litt av størrelsen på poteten og hvor sulten du er.

Godt smør

Sprøstekt bacon

Gressløk

Potetene pakkes inn i folie og stekes i stekeovn på 200 grader i ca en time. Dette er avhengig av størrelsen. Kan også bakes i bålglørne. Bland smør og små biter av sprøstekt bacon. Skjær et kryss i poteten, og klem på sidene slik at poteten åpner seg. Ha smør og bacon på poteten. Legg en hel skive sprøstekt bacon på poteten, og legg over frisk gressløk. Hvis det er noen som ikke tåler melkeprodukter, anbefaler jeg litt god olje med krydderurter. Godt måltid! 🙂

Du har kanskje også lyst til å lese...