Potetpannekake

Potetpannekake. Foto Arne Nohr

Potetpannekake

Potetpannekake lages av både kokte og rå poteter, og kan tilberedes både ute over bål eller inne på kjøkkenet. Dette kan være et lite måltid eller tilbehør til et måltid.

Dette trenger du til 1 stor potetpannekake (4 personer):

1.5 dl kokte moste poteter (1 middels stor potet)

2 ¼ dl raspet råpotet (3 middels store poteter)

2 ¾ dl hvetemel (150 gram)

½ ts bakepulver

1ts salt

½ ts pepper

Cirka 3 ½ dl kulturmelk eller kefir

Smør til steiking

Slik gjør du:

Bland poteter, mel, salt og bakepulver, og tilsett kulturmelk eller kefir slik at du får en tykk røre. Husk å klemme ut vannet fra de raspete råpotetene.

Ha smør i pannen, og ha i røren. Den skal gå cirka 2 cm opp i kanten av pannen. Bruk lav temperatur. Pannekaken er ferdig når den har stekt cirka 12-15 minutter på hver side, eller når den har gyllen eller brun farge og er litt sprø. Det kan være vanskelig å snu denne potetpannekaken. Bruk to steikepanner eller en stor stekespade.

Hvis du ønsker, kan du lage flere små potetpannekaker. Bruk en skje eller liten øse for å steike små potetpannekaker. Disse er enklere å snu.

Del potetpannekaken i trekanter. Nytes varme sammen med bacon, egg, pølser, spekemat eller det du ønsker. Potetpannekaken kan nytes varm eller kald.

Oppskriften er hentet fra boka «Mat på bålet».

Du har kanskje også lyst til å lese...