Uthulet potet med malt viltkjøtt

Uthulet potet med viltfyll. Foto Arne Nohr

Uthulet potet med malt viltkjøtt

Nå er potetene akkurat tatt opp av jorda, og smaken er på sitt beste spør du meg! Det er så mange gode potetslag, og du velger det du synes er best! I dag bruker jeg runde røde poteter for å lage uthulet potet med malt viltkjøtt.

Dette er en lunsjrett eller en kveldsrett. Bruk store poteter. Hvis du er så heldig at du har tilgang på store mandelpoteter, kan du med fordel bruke det.

Beregn 1 potet per person

Pakk poteten inn i aluminiumsfolie, og bak den i steikeovnen på 200 grader i cirka 1 time. Ta ut poteten og fjern folien.

Del poteten på langs i to like deler. Hul ut potetmasse, slik at du sitter igjen med cirka 1-1.5 centimeter fra yttersiden og inn mot midten.

Fyll:

Beregn 100 gram malt viltkjøtt per person (elg, hjort, rein eller rådyr)

Litt bacon

Potetmassen

Smør til steiking

Salt

Pepper

Frisk persille

Revet mozzarella eller tilsvarende ost

Creme fraiche

Fres malt kjøtt og baconbiter i steikepannen, og bland i potetmassen. Smak til med salt, pepper og finklippet persille.

Ha et tynt lag med creme fraiche i de uthulte potetene, og legg på fyllet. Strø revet ost over.

Potetene settes i steikeovnen på 200 grader, til osten er smeltet og har fått en gyllen farge.

God måltid med kortreist mat!

 

Oppskriften er hentet fra «Perfekt viltkjøtt» fra 2016.

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...