Viltkraftsuppe

Elgrull og rullkraftsuppe. Foto Arne Nohr

Elgrull og rullkraftsuppe. Foto Arne Nohr

Viltkraftsuppe

Noe av det mest smakfulle jeg får, er rullkraftsuppe. Da bruker jeg krafta som elgrullen eller rådyrrullen kokes/trekkes i, og tilsetter godsaker. Dette for å utnytte rullkrafta på en god måte, og samtidig servere et festmåltid! All ære til morfar som lærte meg dette. Nå er det ikke alle som koker rull, og det er ikke alltid man har denne krafta. Da bruker jeg kraft fra kraftbeinkoking, eller krafta fra et stykke bibringe eller høyrygg for å få med den gode smaken. Kraft fra bibringe gir en helt spesiell og særegen smak, som jeg anbefaler alle å prøve.

«Kvinner og supper skal man ikke la vente, for da kjølner de».  (Fra «Jeg velger meg elg, 2003).

Viltkraftsuppe (6 personer)

3 liter kraft

ca. 1 1/2 kg potet

2–3 gulrøtter

1 blomkålhode

boller av malt elgkjøtt eller annet vilt (se oppskrift)

salt, pepper

Poteter deles i biter, gulrøtter skjæres i skiver, og blomkål skjæres i små buketter og legges i krafta. La det småkoke før elgboller has i og får trekke.

Boller av malt elgkjøtt

500 gram malt elgkjøtt

salt, pepper

1-2 knuste einerbær

2 ss potetmel

1 egg

ca 2 dl Farris

Serveres rykende varm med flatbrød eller skjenning og et glass øl.

Du har kanskje også lyst til å lese...