Mor Åses flatbrød

Mor Åses flatbrød. Foto Arne Nohr

Mor Åses flatbrød 

Mor Åses flatbrød lages i krumkakejern. Dette flatbrødet kan du lage av kokte potetrester, og det steikes i krumkakejern eller gorojern. Flatbrødet kan lages på tur over bål ute eller i elektriske jern hjemme for så å ta med på tur.

Flatbrødet kan nytes som tilbehør til et måltid, eller spises med ost eller annet pålegg.

Dette trenger du til cirka 12 flatbrød i krumkakejern:

100 gram kokte poteter (2 middels store poteter)

½ ts salt

2 dl vann

2 dl hvetemel (Jyttemel hvis du ønsker glutenfritt)

Smør til steiking

Slik gjør du:

Mos potetene slik at det blir en homogen potetmasse. Hvis det er skall på potetene, fjernes dette først. Tilsett salt, vann og mel slik at det blir en tykk røre. Røren skal ikke være tykkere enn at den kan klemmes ut med jernet.

Bruk en spiseskje med røre i krumkakejernet. Husk å smør jernet på begge sider før du har i røre og steiker.

Flatbrød steikes slik at det får gyllen farge og blir sprøtt. Avkjøl før det nytes.  Flatbrød bør oppbevares i en papirpose, slik at det holder seg sprøtt.

 

Tips:

Du kan bruke sammalt hvetemel eller rugmel sammen med hvetemel når du lager dette flatbrødet. Prøv deg frem med mengder. Jeg anbefaler halvparten med hvetemel og halvparten med grovt mel.

Du kan også smaksette flatbrødet med krydder, for eksempel karve, anis eller det du ønsker.

Oppskriften er hentet fra boka «Turmat».

Du har kanskje også lyst til å lese...