Klappgrøt eller russedessert
Klappgrøt eller russedessert
Klappgrøt er svensk og finsk dessert. I Norge kalles den også for russedessert. Denne desserten er tradisjonsmat, hvor både tyttebær og semulegryn spiller hovedroller. Du kan bruke både friske tyttebær og bær som har vært innom fryseren først.
Dette trenger du til 4 personer:
4 dl vann
4 dl tyttebær
2 dl sukker
1 dl semulegryn
2 ss sitronsaft
½ ts vaniljesukker
1 kryddermål malt kanel
Slik gjør du:
Ha vann, tyttebær, kanel og sukker i en kjele, og kok opp. Tilsett semulegryn mens du rører i blandingen. La grøten koke i 3-4 minutter under stadig omrøring. Tilsett sitronsaft og vaniljesukker.
Ha grøten i en stor skål, og visp med miksmaster til grøten blir luftig.
Klappgrøt serveres lunken eller kald sammen med melk eller fløte.
Oppskriften er hentet fra boka «Ville bær – rå smak».