Klappgrøt eller russedessert

Klappgrøt eller russedessert. Foto Arne Nohr

Klappgrøt eller russedessert

Klappgrøt  er svensk og finsk dessert. I Norge kalles den også for russedessert. Denne desserten er tradisjonsmat, hvor både tyttebær og semulegryn spiller hovedroller. Du kan bruke både friske tyttebær og bær som har vært innom fryseren først.

Dette trenger du til 4 personer:

4 dl vann

4 dl tyttebær

2 dl sukker

1 dl semulegryn

2 ss sitronsaft

½ ts vaniljesukker

1 kryddermål malt kanel

Slik gjør du:

Ha vann, tyttebær, kanel og sukker i en kjele, og kok opp. Tilsett semulegryn mens du rører i blandingen. La grøten koke i 3-4 minutter under stadig omrøring. Tilsett sitronsaft og vaniljesukker.

Ha grøten i en stor skål, og visp med miksmaster til grøten blir luftig.

Klappgrøt serveres lunken eller kald sammen med melk eller fløte.

Oppskriften er hentet fra boka “Ville bær – rå smak”.

Du har kanskje også lyst til å lese...