Tyttebærhillo

Tyttebærhillo. Foto Arne Nohr

Tyttebærhillo

Tyttebærhillo eller hillo er en dessert som kommer fra Finnskogen. Desserten kan også lages med bringebær eller blåbær. Navnet på desserten kommer fra det finske ordet hilla, som betyr syltetøy i Finland. Det er ikke mange ingrediensene du trenger til denne desserten. Tyttebær, sukker og skredmjøl eller havremel er det som skal til. Jeg synes det er godt å bruke melk eller fløte sammen med tyttebærhillo, men du kan også bruke vispet krem eller vaniljesaus. Det er en utrolig smakfull og mettende dessert, og det er ikke store mengder som skal til.

Dette trenger du til 4 personer:

4 dl tyttebær (friske eller opptinte)

cirka 1 dl sukker

Skredmjøl eller havremel til passe konsistens

Fløte eller melk til servering

Du bestemmer selv hvor mye sukker du vil bruke.

Bland tyttebær og sukker, og rør dette enten for hånd eller med en miksmaster. Bland inn passe mengde med skredmjøl eller havremjøl. Tilsett litt i gangen, og pass på å røre godt slik at ikke melet klumper seg. Tyttebærhilloen skal ikke være for løs, og heller ikke for fast. Tyttebærhillo har en vakker rosa farge, og smaken er frisk og god. Jeg synes det er vanskelig å angi mengde med mel som skal tilsettes, for det avhenger av hvor mye saft tyttebærene gir fra seg.

Oppskriften finner du i boka «Ville bær rå smak».

Du har kanskje også lyst til å lese...