Tyttebærsalt

Tyttebærsalt. Foto Arne Nohr

Tyttebærsalt

Nå når det er høst og tyttebærtid, er det et vell av muligheter for å bruke disse iøyenfallende og smaksrike bærene. Et fargerikt og godt produkt er tyttebærsalt.

Jeg bruker gjerne grovsalt eller kvernsalt når jeg skal lage tyttebærsalt. Dette er greit å bruke, og prisen er hyggelig.

Fremgangsmåte:

Ta utgangspunkt i 1 del friske tyttebær og 2 deler salt. Ha dette i en foodprocessor, og la dette blandes lett slik at du får en homogen masse når det gjelder farge. Når dette er gjort, legges saltet utover et brett, slik at det får tørke. Blandingen er klissete etter at bær og salt er blandet, men mist ikke motet! Etter cirka 2 døgn i romtemperatur er tyttebærsaltet ferdig tørket, og da kan du helle saltet på et glass med lokk. Saltet har lang holdbarhet. Oppbevares mørkt og svalt.

Hvis du ønsker litt ekstra smak på tyttebærsaltet, kan du tilsette einerbær, rosmarin eller andre urter når du blander tyttebær og salt.

Saltet kan enten brukes slik som det er med grov struktur, eller så kan du ha det i en saltkvern og få finsalt.

Tyttebærsalt kan brukes i matlaging. Det er lekkert og smakfullt å strø litt over foccaccia før denne skal steikes. Det egner seg også på Hasselbackpoteter, til graving av vilt og i gryter og sauser.

Dette er også fine og spesielle vertinnegaver eller julegaver.

Oppskriften finner du i boka «Ville bær rå smak».

Du har kanskje også lyst til å lese...