Reinsdyrkarbonader

Reinsdyrkarbonader. Foto Arne Nohr

Reinsdyrkarbonader

Reinsdyrkarbonader med smak av Forolhogna har en helt spesiell smak og fin konsistens. Det blir alltid litt kjøtt som males opp eller kvernes når jeg skal ta rede på en reinsdyrskrott. Da passer jeg på å lage karbonader av noe av kjøttet. Hvis du ikke har malt kjøtt, kan du kverne opp eller male skav som kan kjøpes i mange butikker.

Disse karbonadene kommer fra en kalv som ble felt i Forolhogna. For å få karbonadene mest mulig saftig, blander jeg inn litt malt svinekjøtt.

Her er min oppskrift på saftige reinsdyrkarbonader:

800 gram malt reinsdyrkjøtt

200 gram malt svinekjøtt

2 egg

2 ss potetmel

2 ss griljermel eller strøkavring

1 liten løk

1 ts salt

1/2 ts pepper

cirka 2 dl melk

smør til steiking

Bland sammen malt reinsdyrkjøtt, malt svinekjøtt, egg, potetmel, strøkavring, salt, pepper og raspet løk. Jeg foretrekker å bruke hendene når jeg blander. Tilsett melk, litt i gangen. Kjøttfarsen skal ikke være for hard, og heller ikke for bløt.

Karbonadene steikes i steikepanne på middels sterk varme. Form karbonadene med skje i hånden, før de legges i steikepannen. Jeg bruker meierismør til stekingen. Det gir karbonadene en ekstra fin smak.

Reinsdyrkarbonader kan serveres med en god saus, poteter, rosenkål og rørt tyttebær. Du kan også lage karbonadesmørbrød med stekt løk og ertestuing, eller servere reinsdyrkarbonadene på den måten du ønsker.

Du har kanskje også lyst til å lese...