Polarbrød fra de dype skoger

Polarbrød fra de dype skoger. Foto Arne Nohr

Polarbrød fra de dype skoger

Polarbrød fra de dype skoger er rett og slett hjemmebakte polarbrød. De er enkle å lage, og kan brukes i matpakka, på tur eller hjemme. Polarbrød kan nytes med ost, syltetøy eller bare med smør. De smaker herlig som tilbehør til suppe eller annen varm mat.

Denne oppskriften gir 12 polarbrød.

 

Ingredienser:

20 gram gjær

50 gram smør

3 dl melk

1/2 ts salt

1/2 ts honning eller sukker

400 gram hvetemel

75 gram sammalt hvete grov

Jeg bruker fersk gjær i denne oppskriften, men du kan bruke tørrgjær.

Smelt smør, og bland melken sammen med smøret slik at blandingen blir fingervarm.

Bland alle ingrediensene, og bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok. Kjør deigen slik at den blir glatt og slipper bollen. La deigen heve i en time.

Del deigen i 12 like store emner. Trill hvert emne til en bolle, og klem på bollen slik at den blir flat. Bruk en kjevle eller tilsvarende og kjevle til en runding som er cirka 10 centimeter i diameter. Tykkelsen skal være 0.5-1 centimeter.

Legg hver runding på en steikeplate som er kledd med bakepapir. Jeg legger 6 stykker på en steikeplate.

Prikk alle rundingene med en spisepinne eller lignende, før de etterheves i 12-15 minutter.

Polarbrød fra de dype skoger steikes ved 225 grader midt i ovnen i cirka 10 minutter – til brødene har en gylden farge. Avkjøl på rist under et klede slik at de holder seg myke.

Brødene kan nytes straks de er avkjølt, og de egner seg til frysing.

Oppskriften er hentet fra boka «Turmat».

Du har kanskje også lyst til å lese...