Gnocchi à la Kirsten

Gnocchi à la Kirsten. Foto Arne Nohr

Gnocchi à la Kirsten. Foto Arne Nohr

Gnocchi a la Kirsten

(Uttales njåkki)

Av alle matretter du aldri har laget, synes jeg denne skal bli den første du skal ta fatt på. Oppskriften er enkel, tillagingen er rask og det lykkes hver gang. Du kommer til å elske smaken! Gode, og helst lokale, råstoffer er min forutsetning for herlige retter. Du kan selv velge hvordan potetsort du vil bruke i denne retten. I dag velger jeg å bruke Cerisapoteter. Disse potetene har fin farge, herlig smak og fin konsistens. Cerisapotetene i denne Gnocchien Kommer fra Beate Østbye i Heradsbygda. Eggene har Halvor fra Sjølisand bidratt med, og osten er ystet av Bryn i Flendalen. Krydderet kommer fra kjøkkenhagen.

Denne potetretten står godt for seg selv med krydder, ost og litt frisk salat. Den er også perfekt sammen med spekemat eller grillet kjøtt.

 

Dette trenger du til 4 personer:

10-12 Cerisa-poteter

35 gram hvetemel

25 gram lokal geitost

1 eggeplomme

salt

 

olivenolje

smør til steiking

rosmarin

revet geitost

 

Vask potetene og kok dem i saltet vann med skallet på i ca 15 minutter. Fjern skallet etter koking, og mos potetene med en potetstapper.

Tilsett hvetemel, geitost, eggeplomme og salt, og bland alt sammen. Deigen eltes godt sammen med hendene, og rulles ut til to pølser som er cirka 2 cm i diameter.

Del pølsene i cirka 3 cm lange biter.

Kok opp vann tilsatt salt, og la bitene trekke til de flyter opp.

Ta dem opp, og legg dem i et fat med litt olivenolje.

Stek bitene herlig gyldenbrune i ei steikepanne med smør.

Riv geitost og strø på rosmarin før servering.

 

 

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...