Blings med viltkjøtt

Blings med viltkjøttBlings med viltkjøtt

”Smørrebrød” er i aller høyeste grad mat. Eller skal jeg heller si ”blings” i dag. Blings på blings med vilt imellom. Dette er mat for kresne ganer, sultne jegere, og kanskje et kjærlighetsmåltid for skogens menn og kvinner. Det er et enkelt og godt måltid som kan nytes som en lunsjrett, en lett middag eller som et koslig kveldsmåltid. Denne retten lager du på under en halv time, og det eneste du trenger av kjøkken er en varmekilde (bål, ovn, kokeapparat eller komfyr) og noe å steke på.

Jeg serverer dette måltidet med en smakfull blåbær- og bringebærsalat. Det er aldri feil å bruke bær i en salat, og det setter en ekstra spiss på maten.

 

Dette trenger du til 4 personer:

8 tynne skiver flatbiff, mørbrad eller lignende av vilt (Elg, hjort, rein eller rådyr)

2  løk

8 skiver godt brød

1 eske Snøfrisk (Enten med kantarell eller med rødløk og timian)

Frisk sopp

Salt

Pepper

Smør til steking

Skjær løk i skiver, og fres den i stekepannen slik at den blir myk og glansfull, men ikke brent. Stek soppen lett i stekepanne. Ha smør i stekepannen, og stek brødskivene lett på begge sider. Skivene bør ikke være for tykke. Etter avkjøling smøres Snøfrisk på hver skive.

Sørg for at kjøttet er romtemperert før du skal bruke det. Skjær skiver av kjøttet, ikke for tynne skiver og ikke for tykke skiver. Jeg anbefaler ca 1 cm tykkelse, i hvert fall ikke tykkere. Ha salt og pepper på begge sider av kjøttskivene, og stek dem i smør i stekepanne. Du avgjør selv hvor mye stekt du vil ha kjøttet. Pass på så du ikke steker det for mye, da kan det fort bli hardt og tørt.

Legg to skiver flatbiff og stekt løk og sopp mellom to skiver brød. Serveres med en god blåbær- og bringebærsalat. Et glass god vin eller godt øl topper dette måltidet.

 

Blåbær- og bringebærsalat

250 gram friske blåbær

250 gram friske bringebær

1 pose spinatblader

Rucolasalat

150 gram ost (fetaost, blåmuggost i biter, salatost)

1 dl gresskarkjerner eller pinjekjerner

 

Dressing:

2 ss balsamicoeddik

2 ss olivenolje

Salt

Nykvernet pepper

Vask spinatbladene og Rucolasalaten, og la disse tørke. Legg deretter salaten i en salatskål eller på et stort serveringsfat. Spre biter av ost over salaten. Ha over blåbær og bringebær. Jeg anbefaler å bruke friske blåbær og bringebær, og ikke frosne og opptinte for da blir salaten fort klissete. Bland balsamicoeddik og olivenolje, og tilsett litt salt og nykvernet pepper. Hell dette over salaten. Legg gresskarkjerner eller pinjekjerner som er ristet lett i en tørr stekepanne øverst.

Godt måltid!

Du har kanskje også lyst til å lese...