Moltesirup

Moltesirup. Foto Arne Nohr

Moltesirup. Foto Arne Nohr

Moltesirup

Jeg har fått flere henvendelser om å legge ut oppskrift på moltesirup. Her kommer oppskrifta! Plukk molter og lag sirup nå når det er moltesesong!

Mer ekte smak skal man lete lenge etter! Sirupen er sterkt sukret, og tilsatt vin som gjør at sirupen får god aroma og fyldighet. Alkoholen forsvinner under kokingen. Moltesirup kan brukes i desserter, drikker, viltsaus, ved speking av elgkjøtt og i annen matlaging. Den smaker veldig godt sammen med god ost! Lages helst av godt modne, friske og saftfulle molter. Det gir en klar og lekker farge på det ferdige produktet. Jeg foretrekker å bruke friske og nyplukkete bær når jeg lager moltesirup, men fryste og opptinte bær kan også brukes.

1 ½ kilo molter

1 flaske hvitvin

900 gram – 1 kilo sukker per liter saft

Moltene moses i en bolle før hvitvin tilsettes. Dekk bollen og la blandingen stå kjølig i fire døgn. Deretter helles massen i en saftsil, hvor mest mulig saft får renne av. Mål opp saftmengden og ha den i en kasserolle sammen med riktig mengde sukker. Kok opp og skum av. La gjerne blandingen småputre og koke inn slik at den får en tykk konsistens – sirupaktig. Avkjøl. Fyll sirup på rene små glass eller flasker med tette lokk, og oppbevares mørkt og kjølig.

Se også oppskrift på fritert Camembert med moltesirupsalsa, moltesmoothie og speket lårtunge her på min hjemmeside. Her bruker jeg moltesirup.

Oppskriften finner du i den nye boka «Moltetur».

Du har kanskje også lyst til å lese...