Biff Stroganoff med vilt

Biff Stroganoff. Foto Arne Nohr

Biff Stroganoff. Foto Arne Nohr

Biff stroganoff med vilt

Biff Stroganoff med vilt er en gryterett som stammer fra det russiske kjøkken. I originaloppskriften brukes mørt oksekjøtt, men det er ingen ting i veien for å bruke viltkjøtt til denne fantastiske gryta! Jeg bruker bogplomme fra reinkalv i dag. Så kan man selv velge om man vil nyte et aldri så lite glass med vodka under tilberedningen.

Biff Stroganoff med vilt (4 porsjoner)

750 gram viltkjøtt, gjerne flatbiff, mørbrad etter ytrefilet

1 1/2 ts salt

litt pepper

1 1/2 ts paprikapulver

6–8 sjalottløk eller 1-2 kepaløk

250 gram sjampinjong

3 ss smør

3 ss tomatpuré

ca 3.5 dl rømme

ca 1.5 dl kraft

2 ss hvetemel

Skjær kjøttet i strimler. Bland salt, pepper og paprikapulver og fordel dette jevnt over kjøttstrimlene. La dette stå kaldt i ca. 1 time. Fres kjøtt, oppskåret løk og sjampinjong i smør over sterk varme – litt av gangen. Legg det deretter i en gryte med kraft. Tilsett rømme og tomatpuré irørt hvetemel, og la det småkoke til sausen er jevn. La det hele trekke ca. 10 minutter over svak varme.

 

Serveres med potetstappe eller kokt ris og en grønn salat.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...