Potetvafler

Vaffeljern. Foto Arne Nohr

Vaffeljern. Foto Arne Nohr

I dag byr jeg på potetvafler. Potetvafler er enkle og raske å lage, og er et godt alternativ til annen brødmat. Disse kan nytes sammen med godt pålegg eller som tilbehør til forskjellige retter. Denne oppskrifta gir 8 plater med vafler på et båljern.

Potetvafler:

4 egg

2.5 dl melk

1.5 dl tjukkmjølk

4 dl hvetemel

1 dl potetmel

1 ts salt

1 ts bakepulver

3 ss smeltet smør

5 middels store poteter

Bland alle ingrediensene til vaffelrøren.

Skrell potetene og riv dem på et grovt rivjern. Klem ut vannet og bland de revne potetene i røren. La røren svelle i 15 minutter. Rør av og til slik at ikke potetene blir misfarget.

Stek potetvaflene ved god varme på vaffeljern, gjerne ute med et bålvaffeljern. Husk å smøre vaffeljernet slik at vaflene ikke sitter fast i jernet.

Da gjenstår bare å si godt måltid.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...