Sommermuffins med markjordbær

Sommermuffins med markjordbær. Foto Arne Nohr

Sommermuffins med markjordbær. Foto Arne Nohr

Noen av de mest aromatiske og yndige bærene rødmer nå. Det er tid for markjordbær. Selv om sesongen  har startet, varer den lenge. Markjordbær blomstrer, har kart og modne bær gjennom hele sommeren. Bærene er aller best når de er friske og nyplukket! I dag byr jeg på sommermuffins med markjordbær.

Oppskrift

125 gram smør

2 egg

1 dl sukker

4.5 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

3 dl tjukkmjølk fra Rørosmeieriet

50 gram mørk kokesjokolade

2.5 dl markjordbær

Smelt smør og avkjøl. Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett smøret. Tilsett hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og rør sammen. Ha i tjukkmjølk og hakket kokesjokolade. Bland alt, før du til slutt tilsetter markjordbærene. Rør forsiktig disse inn.

Bruk muffinsformer som smøres med smør eller olje i bunnen slik at deigen ikke setter seg fast under steikingen. Fyll deigen i formene, til de er ca 2/3 fulle. Jeg foretrekker å bruke store muffinsformer.  Du kan bruke mindre former. Da blir steiketiden litt kortere. Steikes midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Ta ut og avkjøl. Disse sommermuffinsene er gode med litt sjokoladekrem.

Sjokoladekrem

40 gram romtemperert smør

100 gram melis

1 ss kakao

1 ts vaniljesukker

1 ss kaffe

Bland sammen alle ingrediensene, og risle sjokoladekremen over sommermuffinsene. Pynt med friske markjordbær.

 

Fortsatt god sommer!

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...