Tranebærgløgg

Tranebærgløgg. Foto Arne Nohr

Tranebærgløgg. Foto Arne Nohr

Tranebærgløgg

Tranebærgløgg er en av mine favoritter!

Nå når myrkjølene begynner å bli fri for snø, er det på tide å ta årets første bærtur. Det er nå det er tid for tranebær. Bærene har stått under snøen, og frosten har ført til at stivelsen er blitt omdannet til sukker. Nå er bærene fylt med saft, og dette er perfekt å lage tranebærgløgg av. Gløggen har en flott farge og unik smak. Du velger selv om du vil blande den med lik mengde vann og varme opp, eller å blande med like mengde rødvin og varme opp. Det smaker godt uansett. Denne gløggen kan også serveres kald og blandes med noe sprudlende og knust is. Da har du en fin velkomstdrink.

Tranebærgløgg

2 liter tranebær

2 liter vann

1/2 ts nellikspiker

1/2 ts kardemommefrø (2-3 stk)

1/4 ts kardemommekjerner

En anelse malt stjerneanis

Bland bær, vann og krydder, og kok opp. La dette trekke i 10-15 minutter, til tranebærene blir blasse og tømt for saft. Sil av gløggen, og smak til med sukker. Jeg bruker ca 600 gram til denne mengden. Ha gløggen på rene og sterile flasker. Merk flaskene, og oppbevar kjølig. Denne gløggen har lang holdbarhet.

Du har kanskje også lyst til å lese...