Smuldrepai med epler

Smuldrepai med epler. Foto Arne Nohr

Smuldrepai med epler. Foto Arne Nohr

Smuldrepai med epler

Nå er det tid for norske epler. Disse er helt unike i smak og konsistens, og er fantastiske å bruke i bakst og gode å spise naturelle. Har du for mye epler, kan du dele dem i båter, emballere dem og fryse disse. Da kan du ta opp og bruke ved en senere anledning.

I dag byr jeg på den beste smuldrepaien med epler som jeg vet om. Originaloppskrifta er ikke min egen, den kommer fra Randi Mælum i Åsnes.

Dette trenger du:

6 epler

1/2 dl sukker

kanel

Bruk ei ildfast form som du smører på forhånd. Jeg foretrekker en rektangulær form, men en vanlig rund paiform kan også brukes.  Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i passe store biter. Dekk bunnen og vel så det med eplebitene. Strø over sukker og kanel.

Smuldrepai:

1 3/4 dl sukker

2 1/4 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 egg

100 gram smeltet smør

Bland sukker, hvetemel og bakepulver, og rør i egget. Smuldre deigen over eplebitene slik at alt dekkes. Hell til slutt over smeltet smør, fordelt over hele overflaten.

Smuldrepaien stekes midt i stekeovnen ved 175 grader i 30 minutter.

Serveres med is, vaniljesaus eller vispet kremfløte.

Du har kanskje også lyst til å lese...