Elghakk fra de dype skoger

Elghakk - nykvernet. Foto Arne Nohr

Elghakk – nykvernet. Foto Arne Nohr

Elghakk fra de dype skoger

(4–6 porsjoner)

Elghakk fra de dype skoger er en tradisjonell rett som forekommer i mange varianter. Hakket eller grovkvernet kjøtt er basis i elghakk. Poteter skåret i terninger og grovhakket løk er også naturlige ingredienser sammen med salt, pepper og kraft. I min oppskrift brukes også en fløteskvett – det setter en ekstra spiss på retten.

800 gram hakket/grovkvernet kjøtt

1 kg poteter

1–2 løk

salt, hvit pepper, viltkrydder

Kraft

fløte

smør til steking

 

Brun kjøttet og krydre med pepper. Fres grovhakket løk i panne. Ha dette over i en kjele. Tilsett fløte og kraft til det hele er dekket. Skrell og skjær potetene i terninger og legg dem i. Hvis du velger å bruke mandelpoteter, trekker de mye væske. La alt småkoke til potetene er møre, ca. 25 minutter. Tilsett mer væske om nødvendig. Smak til med salt og pepper.

Serveres med godt flatbrød og rørte tyttebær.

 

Elghakk med akevitt

Jeg anbefaler å lage elghakk med de samme ingrediensene som i foregående oppskrift, men bruk  kraft og ½ dl akevitt i stedet for bare kraft slik at det hele er dekket.. Velg selv om du vil ha fløte med her. Følg framgangsmåten som i foregående oppskrift. Dette gir en spennende og spenstig elghakk som passer som festmat. Ønsker du enda mer akevittsmak, kan du tilsette litt akevitt i rørt tyttebær, som serveres som tilbehør. La rørt tyttebær stå kjølig og godgjøre seg med akevitt før dette skal nytes!

Du har kanskje også lyst til å lese...