Reinskavpai

Reinskavpai. Foto Arne Nohr

Reinskavpai. Foto Arne Nohr

Reinskavpai

Reinskavpai er noe du bør unne deg. Her brukes ikke tradisjonell paibunn, men en bunn basert på poteter og søtpoteter. Det gir fin konsistens, god smak og lekker farge.

Prøvesmakeren synes denne paien smaker himmelsk!

Her er oppskrifta:

Paibunn:

120 gram kokte mandelpoteter

120 gram kokte søtpoteter

125 gram smeltet smør

2 1/2 dl hvetemel

Ta skallet av potetene og riv dem, for deretter å blande dette med smør og mel. Press deigen i en rund form som er smurt med smør. Du ser at deigen får en fin farge, en blanding av gule mandelpoteter og oransje søtpoteter.

Fyll:

400 gram reinskav/finnbiff

200 gram aromasopp

smør til steiking

1 løk

1 ts salt

1 ts pepper

1 ss sennep

1 ss pepperrot

ca 2 dl fløte

1 1/2 dl revet Jarlsbergost

Fres frossen reinskav i ei panne. Fres deretter sopp i skiver og løk i skiver. Bland alt, og tilsett salt, pepper, sennep, pepperrot og fløte. La alt godgjøre seg litt før du har det på paideigen. Ha revet ost på toppen. Stekes ved 175 grader i ca 40 minutter. God salat smaker godt til dette, det samme gjør et glass godt øl. Det er ingen ting i veien for å bruke skav fra elg, rådyr eller hjort til dette. Har du ikke skav, kan du bruke ei steik eller et stykke grytekjøtt. Skjær kjøttet i tynne små skiver mens det er halvspekt. Godt måltid!

 

Du har kanskje også lyst til å lese...