Min smak av Østerdalen

Min smak av Østerdalen. Foto Arne Nohr

Min smak av Østerdalen. Foto Arne Nohr

Jeg setter stor pris på de smakene Østerdalen har å by på. Det er et vell av gode smaker som bærer mye tradisjon i seg. Nå i disse førjulstider er det spesielt mange av smakene som viser seg fra sin beste side. Derfor vil jeg gi noe tilbake. Denne desserten, «Min smak av Østerdalen», har blant annet sirupstynnkake og molter i seg. Det geniale med denne desserten, er at du kan bruke avskjæret eller kringomskår fra sirupstynnkakebakingen.

 

Dette trenger du til desserten:

Tussekrem

Sirupstynnkake – Gjerne avskjær

Litt moltesirup

Molter til pynt

 

Tussekrem

3 dl molter

1 eggehvite

125 gram sukker

Bland ingrediensene og pisk dette i en kjøkkenmaskin til en skummende, luftig masse. Det er fullt mulig å bruke frosne bær. Denne tussekremen kan spises som den er, og bør serveres så snart som mulig etter tillaging.

Bruk stettglass eller dessertskåler. Legg et tykt lag med biter av sirupstynnkake i bunnen. Legg over et enda rykkere lag med tussekrem. Deretter nok et lag med sirupstynnkake og nok et lag med tussekrem øverst. Bruk gjerne en kakesprøyte. Pynt med friske molter øverst. Skjær noen fine biter av sirupstynnkake som settes til pynt. Hell på litt moltesirup hvis du har. En god kopp kaffe smaker godt til denne smaken av Østerdalen.

Du har kanskje også lyst til å lese...