Tjukkmjølkspannacotta med molter og kardemommekrutonger

Tjukkmjølkspannacotta med molter og kardemommekrutonger. Foto Kirsten Winge

Tjukkmjølkspannacotta med molter og kardemommekrutonger. Foto Kirsten Winge

Tjukkmjølkspannacotta med molter og kardemommekrutonger (6 personer)

Dette trenger du:

2.5 dl dl fløte

2.5dl tjukkmjølk fra Rørosmeieriet

½ vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker

100 gram sukker

3 plater gelatin

Molter rørt med sukker

Eventuelt moltesirup

Legg gelatinplatene i kaldt vann i cirka 2-3 minutter før overflødig væske klemmes ut. Bland fløte, vaniljesukker (eller frøene fra vaniljestangen) og sukker i en kasserolle. Kok opp, og rør hele tiden slik at ikke noe brenner seg fast i bunnen av kasserollen. Ta kasserollen av platen. Avkjøl litt, og tilsett oppbløtte gelatinplater. Rør til dette har blitt en jevn masse. La blandingen avkjøles, før du tilsetter tjukkmjølk. Bland alt. Hell deretter massen i små porsjonsskåler. Sett disse kaldt. La formene stå til desserten har stivnet. Før servering legges litt rørte molter eller annen bær på. Du kan også ha over litt bærsirup. Strø over noen kardemommekrutonger rett før servering. Pynt gjerne med sitronmelisse.

Kardemommekrutonger

3 dl daggammel loff

100 gram smør

2 ts kardemomme

Skjær brødet i terninger på ca 1 x1 cm. Smelt smøret i middels varm panne, og stek brødterningene til de er gylne. Legg dem på tørkepapir for tørking. Strø over kardemomme. Disse er best nylaget, men kan oppbevares i tett boks med lokk.

Du har kanskje også lyst til å lese...