Julemuffins fra de dype skoger

Julemuffins fra de dype skoger. Foto Arne Nohr

Julemuffins fra de dype skoger. Foto Arne Nohr

Julemuffins fra de dype skoger

Noe av det beste med adventstiden og julestria, er alle duftene. Ingefær, kardemomme, kanel, litt muskat, nellik for å nevne noe. Grønnsåpe er også en duft som dukker opp innimellom!  Nå har husets håpefulle vokst seg fra pepperkakebakingen. Det er helt greit, men jeg savner pepperkakeduften. Jeg baker derfor julemuffins, som inneholder gode smaker og lokale råstoffer. Tyttebær sammen med krydder gjør disse julemuffinsene smakfulle og saftige. De er enkle å lage, og kan fryses ned. Passer godt til et glass tyttebærgløgg (du finner oppskriften på hjemmesiden min), eller en god kopp julekaffe. Ekstra godt synes jeg det er med litt blåmuggost sammen med julemuffins. Skjær en tynn skive av for eksempel Selbu Blå, og stikk den såvidt nedi ferdigstekt julemuffins. Fortsatt god advent! 🙂

Julemuffins

3 egg

2 dl sukker

75 gram smør

1.5 dl tyttebærsyltetøy

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts ingefær

1 ts kanel

1 ts nellik

1/2 ts kardemomme

1 dl fløte

Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett smeltet smør, deretter mel, bakepulver og krydder. Bland i fløte og tyttebærsyltetøy til slutt. Hell deigen i store muffinsformer. Fyll disse 3/4 opp til kanten. Jeg får 16 muffins av denne deigen. Stekes på 200 grader midt i ovnen i 15-20 minutter.

Du har kanskje også lyst til å lese...