Kirstens viltkaker

Kirstens viltkaker. Foto Arne Nohr

Kirstens viltkaker. Foto Arne Nohr

Kirstens viltkaker

Nå er det sesong for elgkjøtt og lammekjøtt. Hva med å kombinere de to, og bruke malt elgkjøtt og malt lammekjøtt og lage Kirstens viltkaker med elg og lam? Denne oppskrifta begynner å bli noen år. Jeg sendte den inn til en konkurranse i Jeger, Hund og Våpen i 2000, og Arne Brimi falt for denne oppskrifta og plasserte den på pallen – på 3. plass! Kombinasjonen av elg og lam gir saftige viltkaker med fin konsistens og herlig smak. Her får du det beste fra både elg og lam!

Kirstens viltkaker

(8 porsjoner)

Disse viltkakene er så gode og udrøye at det lønner seg å lage en stor porsjon når man først holder på.

500 gram malt elgkjøtt

500 gram malt lammekjøtt

2 ss potetmel

2 ss strøkavring

2 hakkete sjalottløk

2 egg

2 ts salt

1 ts hvit pepper

2 ts viltkrydder

ca. 2­–3 dl vann eller melk

smør til steking

 

Bland elgkjøtt, lammekjøtt og salt. Tilsett deretter pepper, viltkrydder, potetmel og strøkavring. Bland i egg og sjalottløk, og spe med væske til farsen får en passende konsistens. Stekes i stekepanne på middels sterk varme. Serveres med kokte mandelpoteter, rosenkål, gulrøtter, viltsaus og tyttebærsyltetøy.

Du har kanskje også lyst til å lese...