Elgbiffpai

Elgbiffpai. Foto Arne Nohr

Elgbiffpai (4-6 personer)

Elgkjøtt kan brukes og nytes hele året. Nå når det er vårjevndøgn frister det med en elgbiffpai. Den er lettvint å tilberede, og er populær til både små og store. Skulle det bli litt pai til overs, smaker den like godt dagen etter. Du kan servere den både varm og kald, men den smaker nok mest når den er oppvarmet. Pai kan brukes som niste, enten det er på skole eller jobb, eller kanskje som turmat. Den egner seg som en lunsjrett, middagsrett eller et kveldsmåltid. Får du gjester er det alltid populært å servere pai.

Pai egner seg til å fryse, for så å ta den opp igjen når det passer.

Hvis du ikke har elgkjøtt, kan du bruke kjøtt fra hjort, rein, rådyr eller storfe.

 

Paibunn

300 gram hvetemel

150 gram smør

½ ts salt

¼ dl vann

 

Start med å smuldre smøret i hvetemel. Tilsett salt, og bland i vann til slutt. Sett deigen kjølig i cirka 45 minutter. Kjevle ut deigen og legg den i en smurt form. Du kan gjerne bruke paiform eller en springform. Denne har kanter som kan tas av, og dette gjør det lettere å skjære pene stykker av paien når den er ferdigstekt.

Prikk paibunnen i formen.

Forstek paibunnen ved 200 grader i cirka 12-15 minutter til den er litt gyllen.

 

Da er det tid for å lage fyllet.

Fyll

400 gram kjøttstrimler (biffkjøtt) av elg

100 gram bacon (terninger eller strimler)

1 rødløk

10 rosenkål

salt, pepper

3 middels store egg

3 dl fløte

smør til steiking

 

Fres elgkjøtt, bacon, oppskåret rødløk og rosenkål, og smak til med pepper og litt salt. Husk at bacon er salt, så du behøver ikke å tilsette mye salt. Dette er selvfølgelig en smakssak. Ha alt i paiformen.

Hell over egg og fløte som er vispet sammen.

Paien steikes ved 200 grader midt i ovnen i cirka 30 minutter. La paien hvile litt og sette seg før du skjærer i den.

Serveres med rucolasalat eller annen salat.

Du har kanskje også lyst til å lese...