Moltegløgg

Moltegløgg. Foto Arne Nohr

Moltegløgg. Foto Arne Nohr

Moltegløgg

I dag er det skikkelig surt ute! Det regner og blåser, og temperaturen er rundt 5 grader. Da passer det bra å bruke noe av sommerens bærfangst – og lage moltegløgg. Så bærglad og bærgal  som jeg er, er det godt å ha forskjellige produkter jeg kan bruke bærene til. Herlig smak og farge gjør dette til et høydepunkt!

1 liter molter (850 gram)

1 liter vann

15 hele nellikspiker

1/4 ts malt nellik

1/4 ts ingefær

1/4 ts kardemomme – gjerne kardemommekjerner eller hele kardemommefrø

saft av 1 sitron

litt sitronskall

Bland alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp. Husk å skylle sitronen godt før du bruker skallet. La det småkoke/trekke i 15 minutter. Sil deretter av. Da får du ca 1.2 liter. Tilsett sukker etter smak. Jeg bruker 3 dl sukker til denne mengden. Gi gløggen et oppkok, og ha den på flasker. Dette blir et konsentrat som kan blandes ut med vann i den styrken du ønsker. Jeg blander omtrent like mengder gløgg og vann. Ønsker du alkohol i denne moltegløggen, kan du tilsette en skvett med moltelikør eller en  appelsinlikør. Du kan også blande gløggen med like mengder halvtørr hvitvin. Ønsker du noe «spiselig» i gløggen, er litt apsikat godt. Fordi jeg fortjener det! 🙂

 

Du har kanskje også lyst til å lese...