Elins elgpita

Elins elgpita. Foto Esten Borgos

Elins elgpita. Foto Esten Borgos

Elins elgpita

Høstens elgkjøtt, herlige pitabrød og  godt tilbehør – det blir Elins elgpita.

Elins elgpita er ei oppskrift jeg fikk låne av Elin Holmseth fra Nordre Trysil. Oppskrifta er hentet fra «Man tager en elg».

Elins elgpita

(4 personer)

500 gram grytekjøtt eller biffkjøtt av elg

smør til steking

grillkrydder

 

salat

isbergsalat

tomater

agurk

rødløk

Andre grønnsaker hvis ønskelig

 

1 beger lettrømme

1 pose tzatziki-dip

 

Pitabrød

Del elgkjøttet i terninger, og stek det i ei panne. Ha litt grillkrydder over kjøttet. La deretter kjøttet hvile. Lag en god salat med de ingrediensene du ønsker. Bland dipmix med lettrømme, og la dette stå og godgjøre seg slik at smaken setter seg. Varm pitabrød i ovnen, og del disse i to slik at de fremdeles henger sammen. Fyll pitabrød med ingredienser og ha rømmedressingen på toppen.

 

Du kan kjøpe ferdige pitabrød, ferske eller dypfryste, eller du kan bake selv. Her er min favorittoppskrift:

 

Pitabrød

4.5 dl vann

25 gram gjær

1 ss olje

½ ts salt

10-11 dl hvetemel

 

Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i de øvrige ingrediensene, og elt deigen godt. La den deretter heve i en time mens den er tildekket. Kjevle så ut deigen til 1 cm tykkelse, og stikk ut rundinger med en liten bolle slik at pitabrødene får den størrelsen du ønsker. La disse stå og heve tildekket i en time. Pitabrødene stekes ved 250 grader midt i ovnen i 8-10 minutter. Egner seg godt til frysing.

Du har kanskje også lyst til å lese...