Gourmetmandel fra Koia

Goutmetmandel fra Koia. Foto Arne Nohr

Goutmetmandel fra Koia. Foto Arne Nohr

Mandelpoteter er og blir favoritten min blant potetene. Nå har jeg vært så heldig å få kloa i noen små mandelpoteter, såkalte gourmetmandel fra Koia her i Søre Osen.. Og gjett om disse er smakfulle! Det er faktisk slik at jeg kjenner smaken av de dype trysilianske skoger, vinden som feier over Osensjøen og det søte fra sola som virkelig har gitt oss gode temperaturer og sol i månedsvis….I dag tok jeg noen av disse mandelpotetene, og lot dem ledsage rein fra Forollhogna. Sammen med steikesjy ble dette fantastisk. Himmelen er nær……

Dette trenger du:

Små mandelpoteter

olivenolje

Maldonsalt

Frisk rosmarin

Vask potetene godt, og legg dem i ei ildfast form med litt olje i bunnen. Hell  deretter litt olje over potetene, strø litt Maldonsalt på potetene og legg noen friske kvaster med rosmarin her og der. Stekes midt i steikeovnen på 200 grader ca 40-45 minutter. Dette er godt til forskjellige retter av vilt, kylling, lam og storfe. Godt måltid! 🙂

Du har kanskje også lyst til å lese...