Trollkremis med tyttebærsirup

Trollkremis. Foto Arne Nohr

Trollkremis. Foto Arne Nohr

Det er fremdeles tid for tyttebær, enten du tar en tur i skogen eller på fjellet og plukker. Alternativt så kan du finne fram bær fra fryseren. I dag byr jeg på trollkremis. Det er rett og slett trollkrem som er frosset ned, og taes opp og spises som is. Dette er is som ikke inneholder melk, og kan derfor spises av de som har laktoseintoleranse. Her får du den gode og naturlige smaken av bær. Jeg synes faktisk at denne isen er vel så god som trollkrem. Eller kanskje jeg skal si som Ole Brumm: Ja takk – begge deler. Jeg fryser trollkremen i en tett boks. Husk at denne isen tiner fort, og at den bør brukes straks den er tatt opp fra fryseren. Jeg bruker litt tyttebærsirup på denne isen, men det går an å bruke vaniljesaus hvis du ønsker det.

 

Trollkrem

2.5 dl tyttebær

1 eggehvite

4 ss sukker

1/4 ts vaniljesukker (Jeg bruker Dansukker sitt med ekte vanilje i)

Ha alle ingrediensene i en bolle, og visp med miksmaster til du får en stiv og luftig krem. Du skal kunne snu bollen opp/ned.

Oppskrift på tyttebærsirup: Se min hjemmeside: post@kirstenwinge.no .

Oppskrifter er hentet fra Bærboka.

Du har kanskje også lyst til å lese...