Vaffeldagen 25. mars

varmrokt kjott og vaffelI dag er det vaffeldagen! Gratulerer med dagen, Gyda! Ingen over – ingen ved siden.

I dag skal jeg lage potetvafler. Disse skal serveres sammen med litt speket kjøtt og rømme med gressløk. Og nå når solen smiler så blidt til meg, skal vaflene stekes over bål ute! 🙂

 

Potetvafler:

4 egg

4 dl melk

4 dl hvetemel

1 dl potetmel

1 ts salt

1 ts bakepulver

3 ss smeltet smør

5 poteter

Bland alle ingrediensene til vaffelrøren.

Skrell potetene og riv dem på et grovt rivjern. Klem ut vannet og bland de revne potetene i røren. La røren svelle i 15 minutter. Rør av og til slik at ikke potetene blir misfarget.

Stek potetvaflene ved god varme på vaffeljern, gjerne ute med et bålvaffeljern

Har du spørsmål eller innspill? Klikk Kontakt meg

Du har kanskje også lyst til å lese...