Elg med potetlokk

Elg med potetlokk. Foto Kirsten Winge

Elg med potetlokk

Elg med potetlokk er enkel og god mat laget av malt elgkjøtt, poteter og andre gode ingredienser. Ekstra godt blir det med smakfulle og lokale poteter på toppen. Denne retten kan forberedes og settes i steikeovn etter jobben eller etter en skitur. Dette er god spise til både små og store! Hvis du ikke har malt elgkjøtt, kan malt kjøtt fra hjort, rein, rådyr eller storfe brukes.

Oppskrift og fremgangsmåte (4 personer):

500 gram malt elgkjøtt/hakk

100 gram bacon

1 liten løk

salt

pepper

Cirka 2 dl fløte

Cirka 2 dl vann eller kraft

500 gram poteter – gjerne mandelpoteter

cirka 250 gram gratineringsost/revet ost

smør til steking

Elg med potetlokk. Foto Kirsten Winge

Fres malt kjøtt, bacon skåret i små biter og løk i ei panne. Hell over vann eller kraft, og la dette godgjøre seg 2–3 minutter. Tilsett fløte. Smak til med salt og pepper. Ha kjøttblandingen over i en ildfast form. Legg tynne potetskiver på toppen av formen, slik at disse dekker kjøttblandingen. Dekk potetskivene med ost. Stekes ved 175 grader i ca. 30 minutter. Serveres med salat og brød. Her bruker jeg tyttebærrundstykker som tilbehør. Oppskrift på disse finner du her på min hjemmeside: kirstenwinge.no

Denne maten er så god, så jeg lager alltid dobbel porsjon for å ha mat til dagen etter. Husk da å ikke doble mengden med kraft og fløte, du kan redusere med 1-2 desiliter.

 

Oppskrift på elg med potetlokk er hentet fra «Man tager en elg» fra 2011.

Du har kanskje også lyst til å lese...