Mandelpotettimbal fra de dype skoger

Mandelpotettimbal. Foto Arne Nohr

Mandelpotettimbal. Foto Arne Nohr

Mandelpotettimbal

Jeg setter umåtelig stor pris på poteter, både som tilbehør til matretter men også som et lite måltid i seg selv. Mandelpotettimbal kan brukes som tilbehør til kjøttretter – spesielt viltkjøtt. De passer godt til stekt kjøtt og grillet kjøtt, men også til gryter. Potettimbal kan også nytes som et lite kveldsmåltid eller en lunsjrett. Server da gjerne en salat til.

Mandelpotettimbal består av smakfulle mandelpoteter, egg, rømme, persille og gressløk. Dette er kortreist mat, og det betyr mye for meg.

Det tar ikke lang tid å lage denne potetretten. Beregn cirka en halv time.

Jeg behøver vel ikke å skrive at potetene kommer fra naboen rett sør for meg….

Mandelpotettimbal (4 personer)

8–10 mandelpoteter (avhengig av størrelsen)

2 egg

1 ¾ dl crème fraîche eller Rørosrømme

1 dl finhakket frisk persille

1 ss finhakket gressløk

litt salt

litt pepper

Bland egg, crème fraîche, persille, gressløk, salt og pepper. Riv potetene i grove strimler og bland med det øvrige. Fyll blandingen i smurte porsjonsformer. Stekes ved 200 grader i ca. 20 minutter. Hvis du bruker pene former, kan du servere i dem. Brukes aluminiumsformer, bør timbalene tas ut av disse. Mandelpotettimbal serveres varme. Hvis det blir noe til overs, kan disse varmes opp igjen senere.

Godt måltid!

Oppskrifta på mandelpotettimbal er hentet fra min siste bok «Perfekt viltkjøtt».

Du har kanskje også lyst til å lese...