Potetfyrste

Potetfyrste. Foto Arne Nohr

Potetfyrste. Foto Arne Nohr

Potetfyrste

For en stund siden fikk jeg spørsmål om jeg har smakt fyrstekake med poteter som fyll. Det hadde jeg ikke. Jeg ble litt interessert, og begynte å prøve meg litt frem for å finne ut av dette. Det har resultert i mye jobbing for prøvesmakeren, men han har klart seg bra. Potetfyrste er så godt at jeg anbefaler at du prøver det. Passer perfekt for de som ikke tåler nøtter/mandler. Jeg bruker en liten form med diameter 16 cm til denne godsaken. Hvis du ønsker, kan du doble oppskriften og bruke form med diameter 24 eller 26 cm. Bruk da litt av deigen til å lage gitter.

Potetfyrste

65 gram smør

65 gram sukker

125 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

La alle ingrediensene romtempereres før du kjører de sammen til en deig. Du kan avkjøle deigen litt, men det er ikke nødvendig. Smør forma, og bruk mesteparten av deigen og ha den i forma. Lag en kant ca 1 cm oppover formen. Bruk den siste delen av deigen til å rulle en ring som legges på kanten etter at fyllet er fylt i formen.

Fyll

200 gram kokte mandelpoteter

50 gram sukker

Noen dråper mandelessens

Mos potetene, og tilsett sukker og mandelessens. Bland godt før du har fyllet på kakebunnen. Stekes ved 175 grader nederst i ovnen i ca 30 minutter. Potetfyllet skal være lyst.

Du har kanskje også lyst til å lese...