Global Scouse Day 28. februar – Elglapskaus

Ferry cross the Mersey. Foto Kirsten Winge

Ferry cross the Mersey. Foto Kirsten Winge

«To join with the great city of LIVERPOOL and help make 28 FEBRUARY a special day in which all true scousers and lovers of scouse celebrate the end of the winter months by cooking up a batch of delicious SCOUSE!!!»

Dette feirer jeg på min måte her i de dype trysilianske skoger – med elglapskaus. YNWA!!!

Elglapskaus

(4–6 porsjoner)

Dette er mat for både ung og gammel, enten man tilbereder den med indrefilet eller annet kjøtt fra elg! Og den er like god oppvarmet dagen etter.

1 kg elgkjøtt – bibringe, høyrygg eller bankekjøtt

Et lite stykke salt kjøtt

1 1/2 kg poteter

3 gulrøtter

2 røkte kjøttpølser

vann

salt, pepper

Legg elgkjøtt i en stor kasserolle, og fyll på med vann til det dekker kjøttet. La det koke i 1–1 1/2 time. Ta kjøttet opp, og del det i små terninger før du legger det i kasserollen igjen.

Poteter deles i biter og gulrøtter i skiver før det legges i krafta.

Ta skinnet av pølsene og del dem opp i passe store biter som blandes inn. Smak til med salt og pepper.

Brun saus

3 ss smør

4–6 ss hvetemel

Smelt smør, og tilsett hvetemel. Stekes til fargen er brun. Ha dette over i kasserollen, og kok opp. Hvis lapskausen er for tynn, kan du ta litt potetmel, blande i vann og tilsette. La lapskausen få et oppkok.

Serveres med hjemmebakt flatbrød og tyttebærsyltetøy.

Du har kanskje også lyst til å lese...