Appelsinsjokolade eller sjokoladeappelsin

Sjokoladeappelsin.

Appelsinsjokolade eller sjokoladeappelsin

Nå er vi inne i den tiden på året når appelsinene får sin hedersplass i fruktdiskene. Påske og appelsin. Skitur og appelsin. Det hører liksom sammen. Appelsiner får meg i godt humør. Om det er fargen som gjør det eller den gode smaken vet jeg ikke. Kanskje er det det faktum at vi går mot stadig lysere dager og bedre temperaturer! Uansett så slår jeg et slag for appelsin i dag. Dette er appelsiner hvor innholdet er tatt ut, blandet med litt sjokoladekakemasse og fylt i igjen. Deretter bakes disse i bålglør eller i steikeovn. Verdens beste sjokoladeappelsin eller appelsinsjokolade om du vil!

Dette trenger du til 6 appelsiner:

1 egg

1 dl sukker

75 gram smeltet smør

1 1/2  dl hvetemel

1 ss kakao

1 ts bakepulver

1/2 dl saft fra appelsinene

noen appelsinbiter

6 appelsiner

Skjær toppen av appelsinene, og ta ut det meste av appellsinkjøttet. Ikke fjern appelsinkjøttet fra lokket. Det er en fordel at appelsinene har tykt skall.

Sjokoladeappelsin. Foto Arne Nohr

Sjokoladeappelsin. Foto Arne Nohr

Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett smeltet og avkjølt smør. Hvis du ikke tåler smør, kan margarin uten melk brukes. Tilsett de øvrige ingrediensene. Fyll deigen i appelsinskallene til de er halvfulle. Sett appelsinlokket øverst, før du pakker appelsinen inn i aluminiumsfolie. Pass på at appelsinene står riktig, slik at innholdet ikke renner ut. Stekes i steikeovn på 200 grader i 40-45 minutter. Kan steikes i bålglørne omtrent like lenge. Appelsinkjøttet og saften som blir igjen, kan du bruke i fruktsalat og som juice. Dette er snadder for unge og gamle! Kombinasjonen av sjokolade og appelsin er en perfekt match! Dette er godsaker for barnehagebarn og andre som liker å være ute!

Oppskriften er hentet fra «Mat på bålet».

Du har kanskje også lyst til å lese...