Elgskav med spansk vri

Elgskav med spansk vri. Foto Esten Borgos

Elgskav med spansk vri. Foto Esten Borgos

Elgskav med spansk vri

Nå er det tid for elg igjen. Hva passer vel bedre enn ei god gryte med gul mandelpotetstappe? Elgskav med spansk vri varmer godt og er fargerik.  Oppskriften er hentet fra «Man tager en elg» fra 2011.

Elgskav med spansk vri

( 4 personer)

ca 700 gram elgskav (skjær tynne skiver fra frossen bogsteik eller lårsteik)

1 løk

1 hvitløksbåt

½ rød paprika

½ gul paprika

3 tomater

2 dl fløte

ca 2 dl vann

smør til steking

salt

pepper

2 laubærblad

Fres finhakket løk, hvitløk, oppdelt paprika og tomat i en stekepanne. Stek deretter elgskav i panne, ikke for mye av gangen da det lett blir for mye væske som kommer ut. Bland de stekte grønnsakene med stekt skav, og kok ut pannen med vann. Ha deretter vannet over i gryta. Tilsett fløte og laurbærblad, og smak til med salt og pepper. La dette stå og godgjøre seg på svak varme. Serveres med safranpotetstappe.

Safranpotetstappe

1 kilo poteter

1 dl fløte

2 dl melk

25 gram smør

¼ gram safran

salt

pepper

Kok potetene, og damp dem. Kok opp fløte, melk og safran. Smelt smør. Bruk kjøkkenmaskin eller ”potetstapper” og bland sammen. Smak til med salt og pepper. Så kan du nyte en god spansk rødvin – hvis du ønsker – til dette måltidet! Bruker du mandelpoteter her, må du regne med å bruke mer melk/fløte.

Du har kanskje også lyst til å lese...