Elgmuffins

Elgmuffins. Foto Esten Borgos

Elgmuffins. Foto Esten Borgos

Elgmuffins

Det blir alltid mye malt kjøtt ut av et elgslakt. En måte å variere bruken av malt elgkjøtt på, er å lage elgmuffins. Du rekker fint å lage det mellom OL-øvelser, hvis du følger med på det. Smaker utrolig godt, og er et lett  og lettvint måltid. Utmerket turmat og fristende for barnehagebarn, skoleelever og voksne.

Elgmuffins

200 gram malt elgkjøtt

100 gram bacon eller spekeflesk

1 løk

3–4 skiver/biter med soltørket tomat

4 egg

1 beger matyoghurt eller crème fraîche

4,5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts natron

litt salt

Fres opp malt elgkjøtt og bacon eller spekeflesk. Skjær løken i små biter som freses i stekepanne. Bland sammen egg og crème fraîche. Bland dette sammen med elgkjøtt, bacon eller spekeflesk, finhakkete, soltørkete tomater og løk. Bland så de tørre ingrediensene og sikt disse i det øvrige. Bland sammen alt. Fyll deig ¾ full i 12 store muffinsformer. Stekes midt i ovnen i 20–25 minutter ved 200 grader. Du kan gjerne doble eller tredoble porsjonen og blande sammen de ingrediensene du ønsker skal være med. Smaker godt både lunken og kald og egner seg til frysing. Elgmuffins er fine å finne i matboksen for de minste! Serveres med en salat, for eksempel tomatsalat.

Du har kanskje også lyst til å lese...