Moltesmoothie og tyttebærsmoothie

Nå er det tid for å være sunn, men samtidig fråtse i sommerens og høstens bærfangst som ligger godt emballert i fryseren. I dag slår jeg et slag for moltesmoothie og tyttebærsmoothie. Det er mine favoritter blant disse herlige drikkene! Oppskriftene er hentet fra Bærboka.

Moltesmoothie. Foto: Esten Borgos

Moltesmoothie. Foto: Esten Borgos

Moltesmoothie

2 dl tjukkmelk fra Rørosmeieriet

100 gram molter

2 appelsiner, filetene (gjerne røde appelsiner)

2 dl appelsinjuice

Litt moltesirup til søting

Hell tjukkmelk i smoothiemaskinen, og fyll på med frosne molter, appelsinfileter og appelsinjuice. Du kan også bruke presset saft. Kjøres til bær og appelsiner er most. Smak til med moltesirup hvis du vil ha smoothien søtere. Serveres i 2 glass. Pynt gjerne med friske bær eller tynne skiver av røde appelsiner. Lukk øynene, og kjenn smaken av Røros og de dype skoger!

Tyttebærsmoothie

2 dl tjukkmjølk eller matyoghurt

100 gram frosne tyttebær

2 epler

2 dl eplesaft

Isbiter hvis friske bær brukes

Søtes eventuelt med tyttebærsirup

Litt kanel

Hell tjukkmjølk eller yoghurt i smoothiemaskinen, og fyll på med frosne tyttebær, epler og eplesaft. Kjøres til tyttebær og epler er most. Søtes gjerne med tyttebærsirup. Det smaker godt med litt kanel her!

Du har kanskje også lyst til å lese...