Tekake

Tekake. Foto Arne Nohr

Tekake

Tekake er et av mange gode matminner jeg har med fra Trøndelag.  Sammen med en kopp kaffe er dette helt himmelsk! Kaken har lang holdbarhet, og er saftig og smakfull. Denne oppskriften bruker jeg til en liten langpanne (26 x 39 centimeter).

Oppskrift:

175 gram smør

400 gram hvetemel

250 gram sukker

1 egg

2 dl melk

2 1/2 ts bakepulver

10 dråper mandelessens

Topping:

50 gram smeltet smør

sukker

kanel

kokosmasse

Start med å smuldre smør og mel. Jeg bruker alltid hendene til dette. Det er en fordel at smøret er temperert, slik at det er greit å smuldre.

Tilsett de øvrige ingrediensene, og rør slik at massen blir glatt og fri for klumper.

Hell deigen i ei form som er kledd med bakepapir. Har du ikke bakepapir må du huske å smøre forma godt. Jeg bruker ei form som er kvadratisk, og hvor kantene kan tas av etter stekingen. Bruk en slikkepott slik at deigen fordeles jevnt i formen.

Hell smeltet smør på toppen av deigen, og strø kanel, sukker og kokosmasse på overflaten slik at alt dekkes.

Tekaken steikes ved 200 grader nederst i ovnen i cirka 30 minutter.

Avkjøl kaken, før du nyter et stykke sammen med kaffe eller det du ønsker å drikke.

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...