Granskuddeddik

Granskuddeddik. Foto Arne Nohr

Granskuddeddik. Foto Arne Nohr

Granskuddeddik

Her i de dype skoger er det nå tid for granskudd. Disse lyse grønne og myke skuddene er aromatiske og inneholder vitamin C. I tillegg til å lage granskuddsirup, granskudd/løvetannsaft og granskuddgele, lager jeg også granskuddeddik. Dette er en eddik som får en utpreget smak av gran. Jeg bruker den i salatdressinger og som smaksforsterker i saus.

Granskudd napper du lett av med fingrene. De slipper lett fra kvisten, og det er helt unødvendig å bruke saks. Fyll et lite glass 2/3 opp med granskudd. Fyll på hvitvinseddik, og la dette godgjøre seg 2-3 uker på et kjølig sted. Sil fra granskuddene, og oppbevar granskuddeddiken på et kjølig og mørkt sted. Granskuddene mister fargen ganske fort, men smaken sitter i eddiken.

Du kan også fryse ned granskudd, og ta disse opp senere for å lage denne eddiken.

Oppskrifta er hentet fra «Den store høsteboka» av Kirsten Winge og Arne Nohr.

Du har kanskje også lyst til å lese...