Kirstens elgkaker

Kirstens elgkaker. Foto Arne Nohr

Kirstens elgkaker. Foto Arne Nohr

Kjøttkaker, elgkarbonader, viltkaker…Mange varianter avhengig av hva du blander i. For meg så er det tid for elgkaker nå. Saftige og smakfulle elgkaker. I denne oppskriften blander jeg malt elgkjøtt og malt svinekjøtt. Resultatet er saftige kaker. Disse serverer jeg med gode poteter, god saus og ertestuing, eller kålstuing i stedet for ertestuing. Tyttebær er et «must» her. Elgkakene er gode med stekt løk og et egg til. Her i huset nyter vi elgkaker kalde på skiva med for eksempel syltet agurk eller rødbeter til. Dette er mat for både gammel og ung, både til hverdag og fest!

Kirstens elgkaker

1 kilo malt elgkjøtt

800 gram malt svinekjøtt

2 ts salt

1 ts pepper

3 egg

4 ss potetmel

2 ss strøkavring

2 små løk

ca 3-4 dl melk

Smør til steiking

Bland elgkjøtt, svinekjøtt, salt, pepper, potetmel, strøkavring og egg. Finhakk/rasp løk og tilsett dette. Spe med melk til farsen får en passende konsistens. Stekes i steikepanne på middels sterk varme. Jeg bruker meierismør til steikingen, og det gir disse kakene en ekstra god smak.

Du har kanskje også lyst til å lese...