Carpaccio av elg

Carpaccio av elg. Foto Esten Borgos

Carpaccio av elg. Foto Esten Borgos

Carpaccio av elg

Carpaccio av elg bør du unne deg! Av og til lengter jeg etter smaken av rått kjøtt. Sammen med godt tilbehør fremhever dette smaken av elg…..

Carpaccio av elg

(4 personer)

 

Hvorfor ikke lage en italiensk vri på elgen? Carpaccio er en kjent italiensk rett som etter hvert er tilberedt med flere typer ingredienser. Retten er oppkalt etter maleren Vittore Carpaccio. Opprinnelig besto retten av tynne skiver av kalvefilet med olivenolje, sitron, pepper, revet parmesanost og ruccolasalat. Retten kan brukes både som forrett og som et lett og smakfullt måltid.

 

400 gram elgfilet –  indrefilet eller ytrefilet, gjerne av elgkalv

4 ss olivenolje

8 einerbær (knuses)

ruccolasalat

parmesanost eller en fast hvit geitost som kan skjæres i skiver

litt finhakket rødløk

salt

nykvernet pepper

 

Skjær kjøttet i tynne skiver mens det fremdeles er halvfrossent. Bruk gjerne en elektrisk skjæremaskin. Legg skivene flatt utover hver tallerken. Pensle med olivenolje, og ha over knuste einerbær, salt, pepper, hakket rødløk, ost og ruccolasalat. Serveres gjerne med god brød.

Du har kanskje også lyst til å lese...